Rabu, Mei 13, 2009

BirThdaY MoMenTo......

The Princess of My Hearth, Who Filled My Joy and Bliss.

You've_Touched_My_Life...
HappY BirthDaY KaKak..

Alor Setar,
13 Mei 2005M
4 Rabiulakhir 1426H

Kakak...
Rasa macam baru semalam berlaku, macam tak percaya betapa dahsyatnya mama berdesup pulang ke kampung memandu kereta sendirian pagi tu (Sudah dapat izin dari Ddy yang keja yaa)...kerana impian mama untuk melahirkan kakak di kampung dekat dengan 'mak'!!! .....'mak' dan kuarga yang lain berkampung sakan menunggu ketibaan mama.. sebenarnya depa tak bagi mama balik tapi mama nak balik jugak.....boleh tahan ketegaq mama ni. Mama tak terfikir lak kemungkinan2 yg bole blaku..pasal mama tak rasa sakit. Cuma ada tanda aje. Mama pon siap request gulai rebung lagi kat 'mak'....sebelum kakak lahir dapatlah kiranya mama makan nasi ngan gulai rebung yang 'mak' masak tu.

Kakak,

Rasa macam baru semalam Mama rasa excited sangat nak menunggu kelahiran Kakak. Walaupun Mama tak tau Mama akan dapat baby boy atau girl. Ddy dan Mama dah pesan kat doktor minta rahsiakan jantina baby, yang penting kakak sihat. Pada kami lelaki atau perempuan kami terima. Mama ingat mama akan dapat baby boy...pasal selama mengandungkan kakak mama punyalah pemalas mandi...tak bole bsiap2 solek bagai.....pendek kata...selekehnya mama masa mengandung.

Kakak,

Rasa macam baru semalam Mama sampai di hospital, doktor dan nurse semua kerumun Mama. Malu pon ada Kakak!! Diorang cakap Mama dah punya contraction. Ada yg selak2 ada yg tekan2 perot mama!!! Kata doktor...anak sulung biasanya ambil masa lama..Mama takut jugak kakak...tapi terujanya nak tengok rupa kakak... Dlm mnunggu turn tu Mama sempat lagi request milo suam masa kat labour room tu...dahaga dan kecut perut dengar orang seblah mneran2....Entah apa sihir..misi2 layannnnn gak pmintaan mama ni.

Kakak,

Rasa macam baru semalam kami menunggu kelahiran Kakak. Setelah berhempas pulas sejak pukul 2 ptg...maka tepat jam 12.03tgh malam...lahirlah kakak. Sepanjang malam lepas delivered Mama macam orang chewii....macam tak percaya Mama dah anak anak, Rupa kakak alahai comel sungguh...dengan rambut lebat hitam bkilat....!! Sepanjang malam Mama asyik belek Kakak saja. Doktor memuji2 kakak yang comel....yang cepatnya celik mata seperti dah lama tengok dunia.....tanpa rasa takut. Yang bagusnya, kakak tak banyak ragam.....tapi mama masih terus terusan membelek kaki kakak..tangan kakak....jari-jari kakak... mama bilang satu2 sampai puas hati....terlupa skejap sakit bsalin tadi.


Kakak,

Rasa macam baru semalam kami dapat baby yang lahir beratnya 2.97kg, tapi over a few months debab bukan main lagi. Mama teringat for the first 6 months Mama takut nak pegang Kakak, nak mandikan Kakak. Ramai yang tolong Mama 'proses' kakak apa yang patut, sebabnya Mama serba serbi tak reti dan takut 'kelembutan' tangan Mama menyakitkan kulit Kakak yang lembut2 tu. Sekarang Kakak bukan main lagi semangatnya.... nak dukung Kakak pon boleh patah pinggang mama tau. Kalau dukung jugak tak ubah macam rupa pokok kelapa condong. Beratnya kakak sampai semua orang surrender bab dukung kakak. Boleh tercungap2 dbuatnya.

Kakak,

Semua itu peristiwa 4 tahun lalu. Hari ni Kakak dah membesar bagai johan. Dddy dgn Mama sentiasa sayangkan Kakak. Kami doakan yang terbaik untuk Kakak. Semoga Kakak jadi anak yang solehah. Dapat doakan kami setelah kami tiada nanti.

HappY BirthDay Kakak..!!! Mama n Daddy n Adik Sayangkan Kakak Forever........


For Kakak....
You've Filled My Life With Warmth, Love and Happiness!!! On Your Birthday Dear Najat...Mama Wish It Brings The Same For You.....Today & Always!!!


2 : KoMen:

zieha berkata...

dah besar anak mama nie:) happy birthaday kakak:)

shima berkata...

TQ...kak zieha...
itulah..katanya dia sudah darjah 2...hmmmm....