Selasa, Ogos 04, 2009

Patriotisme

Menghias Kelas..........

Bulan Ogos datang lagi....macam biasa aku haruslah menghias kelas aku semeriah mungkin....
tadi lepas murid aku siapkan latihan. ( Wahh...depa ni cepat pulak siapkan latihan semata2 nak tolong aku hias kelas....)
Aku minta tolong smua yang hadir bsama2 tolong hias kelas dengan segala bendera....
Untuk menaikkan semangat Patriotisme....
kerja2 panjat memanjat pon blaku....
Last sekali aku nak gantungkan 2 bendera besar dtempat yang tinggi...
Anak2 murid aku rendah2 rupanya......tak sampai lah pulak...
Kalau ikut depa...nak tambah lagi kerusi meja bagi tinggi. Aku lak takot terjatuh anak org mampos aku....
Sudahnya aku yang panjat..depa aku arahkan pegang kerusi meja yang dlapik tu baik2. Supaya aku tak tgolek ke bawah....
Berani depa ketawakan aku...bila tengok ketakutan aku panjat tinggi2 nak gantungkan bendera tu...Hampeh....
Aku memang penakut tempat tinggi........
Tapi yang tak puas hati...apahal hari ni aku boleh berkebaya pulak ke sekolah...
sungguh aku tak ingat.. hari ni aku nak panjat memanjat tempat tinggi....
Apa yang penting...walaupon bkebaya..aku memanjat dengan jayanya.....Mujur tak terkoyak kebaya aku....fuhhhhhh......
Kelas belum siap lagi..esok akan dteruskan lagi hias-menghias ni....

8 : KoMen:

J@i berkata...

baguskan dk2 skolah rendah senang nk mntk tolong. kalu bdk sek men ya rabbi sampai tekak keluo br nk wat kerja. apehal keje kn hepy kan. br best. harap2 kelas shima akan jd lawa n cun lps ni.

kucingorengemok berkata...

salam singgah :) nak hias kelas sempena 31 ogos... saya terbayang cite zombi kg pisang part dia org julang bendera atas meja, hehe...

Rona Realiti berkata...

bdk sek men cm aku ni dulu...
rajin tlg beli barang, hias2...
sbb blh songlap duit cikgu...
pastu apply baki keep the change...
kaya sekejap...

~ShiMa~ berkata...

J@i : Belum cun lagi tu jai..nanti dah cun aku publish sini. keje2 make over masih bjalan ni...hehe

Kucingorengemok: silakan singgah. Kami nak julang2 bendera 31 ogos nanti....

RonaRealiti : Bijaknya 'mengepau' duit cikgu.. aku budak sek rendah...smuanya cikgu sediakan. ..murid tolong pasang, pacak, gantung, gam ....itu saja keje depa.

en_me berkata...

ahaha.. acrophobia namernyer tewwww.. salamm dr me dikejauhannnns

~ShiMa~ berkata...

TO en_me : TQ singgah blog saye.. acrophobia yer namanya...

BUJANG SUSAH berkata...

Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..
Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan.. sila
klik disini.

i love you full.. ha..ha..ha..ha...ha..

Teruskan menulis.. dan semoga sejahtera sentiasa.
wassalam

~ShiMa~ berkata...

TO BujangSusah : Tima kasih atas kunjungan. Tima kasih juga atas ajaran. sila datang lagi. Jangan serik.