Selasa, April 28, 2009

Tahniah Untuk Semua.

Letih sungguh hari ni....berjemur ditengah padang, mengiringi pasukan ke Pertandingan Bola Baling Peringkat Negeri. Akhirnya yang ditunggu pon dah selesai. Keputusannya kami tak layak ke peringkat seterusnya. Takpa lahh tak layak pon...kira tamatlah untuk tahun ni. Tak payah pening2 pala nak buat latihan. Kelakar sungguh budak2 aku...saingan yang sengit jugak. maka terhasillah pasukan yang tak kalah2...asyik seri aja. Akhirnya bertemu pasukan yang ketiga tumpas jugak. Yang bestnya...game kedua tu saingan sengit sungguh..hampir saja cekgu meluru masuk padang nak main sama. Nasib pon menyebelahi kita gak kot, boleh pulak gol terkosong masa pjaga gol terkeluar kawasan, pasukan lawan tak boleh skor. Ajaib. bola kena palang meluru keluar pulak. sungguh ajaib. Cekgu dah kecut perut dah.Apa2 hal pon tabik untuk Cik keeper kita si Aliza yang tersangatlah dahsyat menepis..menendang..menggunakan segala kemampuan kekuatan kebijaksanaannya. Hasilnya kita tak benarkan sama sekali pasukan yang lawan ngan kita dapat 5 gol ke atas. setakat 4 gol saja kita terlepas. Terima Kasih Aliza.

Masa game yang kedua ni kami bertemu pasukan yang turut diiringi oleh guru2 perempuan, Makanya...oleh sebab nama pon perempuan...riuh rembang gegak gempita lah padang kedua2 pasukan tu dengan suara cekgu2 yang tak putus2 bagi tips itu ini. Bagus sungguh cekgu2 pompuan ni hingga saat akhir pon masih melatih. Kagum agaknya pengadil2 yang lelaki tu dengan kami2 ni..mengajar sungguh2. Hahaha!!! Bagus ada semangat kesukanan. Usaha keras hingga wisel penamat!!! itu pon dah cukup baik dah. Tak menjadi lah orang2 harapan aku kali ni. Hafizah...Lia...Hazirah kamu ni salah baca jampi ke persembahan tak best macam selalu...hahahah!!! apa pon good game...tahniah untuk semua. Sampai ke pemilihan peringkat negeri pon cekgu sangat bangga dengan kamu semua. Teruskan aktif ya murid2...Majulah Sukan Untuk Negara.
Tapi tugas masih belum selesai sebab masih ada lagi 1 game yang ada dibawah batu gemala sakti aku. Aduhhhhh........

Hhmmmm...nak tergelak ngan member seangkatan aku...dia kata nak hitam punyalah senang. Nak puteh bukan main susah lagi. Hujung tahun ja kami sempat puteh2kan kulit kami yang sedia karat ni. Bukak sekolah tahun baru nanti hitamlah semula sampai ke tengah tahun. Yalah masa manalah nak puteh kalau asyik bjemur dipadang melatih murid. Dah elok2 cerahkan kulit time cuti hujung tahun, awal tahun baru gelap semula. Nasib badanlahh.........

0 : KoMen: